Coen Bakker Deco versnelt GS1 compliant met Qmica en TrustedSource

Coen Bakker Deco versnelt GS1 compliant met Qmica en TrustedSource

Coen Bakker Deco versnelt GS1 compliant met Qmica en TrustedSource

Voor Coen Bakker Deco is het sinds het aansluiten van retailers in de Tuin & Dier sector bij de GS1 datapool, voor het uitwisselen van productdata een noodzaak om GS1 compliant te zijn.

Na overleg met GS1 Nederland blijkt al snel dat handmatig invullen van productdata geen optie is. Met ruim 3.000 producten zou dit een veel te tijdrovende opdracht zijn. Om dit proces te versnellen heeft Coen Bakker Deco de hulp van Qmica en TrustedSource ingeroepen.

Qmica & TrustedSource GDSN Connector

Met Qmica is Coen Bakker Deco in staat geweest om snel en efficiënt haar productdata te analyseren, transformeren en valideren. Door de automatische koppeling met de TrustedSource GDSN connector werd vervolgens de product data naar de GS1 datapool voor de Tuin & Dier sector geregistreerd en gepubliceerd. In minder dan drie maanden tijd is dit project gerealiseerd en kunnen alle retailers gebruik maken van de juiste, consistente en gestandaardiseerde productdata van Coen Bakker Deco.

Complete productdata

Hester Kok, projectleider GS1 Coen Bakker Deco vertelt:

“Met de oplossing van Qmica en TrustedSource hebben wij in een korte periode onze productdata geschikt kunnen maken voor GS1. Met de Qmica applicatie hebben wij onze productdata heel eenvoudig gemapped en gevalideerd volgens de richtlijnen van GS1. Met de aan Qmica gekoppelde TrustedSource kunnen wij vervolgens onze productdata publiceren in de GS1 datapool van Trade Connectors. Zonder de hulp van deze applicatie waren wij niet in staat geweest om dit in zo’n korte tijd te realiseren. Ook in de toekomst maakt Qmica het ons makkelijker doordat in de applicatie steeds het nieuwste GS1 datamodel voorhanden is en wij alleen de wijzigingen hoeven bij te houden.”

Het proces is overzichtelijk, vervolgt Hester haar verhaal:

1 Qmica heeft ons artikelbestand geanalyseerd en waar nodig hebben wij gezamenlijk data toegevoegd. Zo is het belangrijk om in het artikelbestand een classificatie (GPC of Brick code) op te nemen. Dit maakt het selecteren van de juiste GS1 attributen eenvoudiger.

2 Na het verrijken van de benodigde data zijn de artikeldata geüpload in de applicatie en hebben we mappings aangelegd. In de praktijk werkt dit zeer efficiënt omdat Qmica de mappings door het gehele artikelbestand doorvoert.

3 Praktische zaken zoals het omzetten van komma’s in punten en het omzetten van CMT naar MMT hebben wij dankzij de uitgebreide conversiemogelijkheden binnen Qmica kunnen realiseren zonder dit aan te hoeven passen in onze eigen systemen.

4 Als laatste is er een validatieproces gestart wat zeer eenvoudig werkt. Dan is ook direct zichtbaar wat er nog aan data bij bepaalde producten ontbreekt.

5 Na het valideren hebben wij met één druk op de knop de valide productdata geregistreerd in de datapool van GS1 Nederland”

Qmica demo aanvragen